21/10/2017

US Army, "Operation Overmatch”: Παίγνιο του στρατού των ΗΠΑ,

Την προετοιμασία για τη έναρξη λειτουργίας της δοκιμαστικής (beta) έκδοσης, ενός νέου, διαδικτυακού, ηλεκτρονικού παιγνίου που φέρει την ονομασία επιχείρηση «Overmatch», ανακοίνωσε το προηγούμενο διάστημα ο Στρατός των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τύπου η λειτουργία του παιγνίου αποσκοπεί στο να δώσει τη δυνατότητα στο προσωπικό του Στρατού των ΗΠΑ να δοκιμάζει σε συνθετικό περιβάλλον εκδόσεις εικονικών υλικών και εξοπλισμού καθώς και επιχειρησιακά δόγματα και τακτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο μέλλον. «Τα παίγνια είναι ένα καταπληκτικό μέσο διασύνδεσης του προσωπικού με τις έννοιες και τα σχέδια», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Brian Vogt, του Κέντρου Ολοκλήρωσης Δυνατοτήτων του Στρατού των ΗΠΑ (United States Army Capabilities Integration Center – ARCIC). «Τα παίγνια δεν αποτελούν μέσο διασκέδασης, πλέον χρησιμοποιούνται για πειραματισμό».

Το παίγνιο «Επιχείρηση Overmatch» αναπτύχθηκε με συνεργασία του Κέντρου Ολοκλήρωσης Δυνατοτήτων του Στρατού των ΗΠΑ και του Στούντιο Παιγνίων Στρατού (Army Game Studio) της Διεύθυνσης Μηχανικής Λογισμικού (Software Engineering Directorate) του Κέντρου Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανικής Αεροπορίας και Πυραύλων του Στρατού (US Army Aviation and Missile Research, Development and Engineering Center) στο πλαίσιο του προγράμματος [ανάπτυξης] Πρώιμου Συνθετικού Πρωτοτύπου (ESP: Early Synthetic Prototyping). Κατά βάση το ESP είναι μία συλλογή εργαλείων που επιτρέπει στο προσωπικό του Στρατού να συνεισφέρει στην ανάπτυξη τεχνολογιών και τη λήψη απόφασης προμηθειών με τη σχεδίαση και αξιολόγηση αναδυόμενων τεχνολογιών σε περιβάλλον παιγνίου. «Με αυτό τον τρόπο καθίσταται δυνατή η βελτίωση ιδεών που αφορούν μελλοντικές σχεδιαστικές συλλήψεις», σημείωσε ο αντισυνταγματάρχης Vogt.

Η έρευνα για την ανάπτυξη του παιγνίου άρχισε το 2013. «Απευθυνθήκαμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία για να αποφασίσουμε πως θα το διαμορφώσουμε», ανέφερε ο αντισυνταγματάρχης Vogt και προσέθεσε ότι η ανάπτυξη έχει αρχίσει εδώ και περίπου ένα χρόνο. Την παρούσα περίοδο το παίγνιο βρίσκεται στη φάση των δοκιμών και οι πρώτοι 100 συμμετέχοντες επιλέχθηκαν με ιδιαίτερα κριτήρια. Οι δοκιμές της δοκιμαστικής (beta) έκδοσης θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και καταβάλλεται προσπάθεια να εγγραφούν ως συμμετέχοντες όσο το δυνατόν περισσότεροι από όλες τις κατηγορίες, βαθμίδες και ειδικότητες προσωπικού του Στρατού. Μάλιστα καθώς η ανάπτυξη θα συνεχίζεται όλο και περισσότεροι χρήστες θα προστίθενται.

Το ακροατήριο του «Operation Overmatch» περιλαμβάνει στρατιωτικό προσωπικό όλων των βαθμών και των στρατιωτικών ειδικοτήτων είτε υπηρετούν στις ενεργές δυνάμεις, στην Εθνοφρουρά ή τις Εφεδρείες καθώς και τους σπουδαστές των παραγωγικών σχολών. Επίσης θα προσκληθούν ως χρήστες πολιτικό προσωπικό του Στρατού, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας. Τελικός αντικειμενικός σκοπός είναι το παίγνιο να διατίθεται προς χρήση στο σύνολο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ καθώς και στους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ. «Προκειμένου να επιτύχει το «Operation Overmatch» προσκαλούμε να συμμετάσχει και να μας ανατροφοδοτήσει με τις παρατηρήσεις τους το στρατιωτικό προσωπικό, τους μηχανικούς, τους επιστήμονες και το προσωπικό προμηθειών», δήλωσε ο Mike Barnett του Army Game Studio. «Σας προσκαλούμε να γίνεται μέρος της ευέλικτης ανάπτυξης των μελλοντικών δυνάμεων μας στο http://www.operationovermatch.com ώστε να νικούν στο πολύπλοκο κόσμο», συμπλήρωσε.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PGEmLoEAy6A

No comments :

Post a Comment