17/07/2017

Τουρκία: Συμπαραγωγή για SAMP-T Aster

Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για την υπογραφή συμφωνίας με την Γαλλία και την Ιταλία για την ανάπτυξη ομοειδούς «εθνικού συστήματος», το οποίο θα στηρίζεται στο σύστημα SAMP-T που αξιοποιεί επιχειρησιακά πυραύλους αναχαίτισης τύπου Aster! Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, μιλώντας σε δεξίωση που διοργάνωσε η γαλλική πρεσβεία στην Άγκυρα για την «Ημέρα της Βαστίλης» λέγοντας ότι τουρκικές εταιρίες θα συνεργαστούν με την κοινοπραξία Eurosam, η οποία προωθεί το σύστημα στις διεθνείς αγορές. Άρα, κάτι ήξερε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, όταν την περασμένη Παρασκευή έλεγε στους δημοσιογράφους να περιμένουν, αφού τους εξήγησε τις ενστάσεις του για την προμήθεια S-400 από τους Τούρκους

Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο εξ αρχής βρισκόταν στις υποψηφιότητες που εξέταζε η Τουρκία, μόνο που και σε αυτή την περίπτωση, παρότι κάποια στιγμή βρέθηκε στη δεύτερη θέση της προτίμησης, η συνεργασία «κόλλησε» λόγω διαφωνιών στον τομέα της μεταφοράς τεχνογνωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Δραματική αναβάθμιση για το ευρωπαϊκό αντιβαλλιστικό
Τεράστια σύμβαση από το Κατάρ για βλήματα. Μόλις απέκτησε η Τουρκία "Aster"

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 26/7/11
ΜΑΣ ΛΥΠΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ Η ΕΞΕΛΙΞΗ. ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ. ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (και ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ) ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΙΚΡΟ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΠΗΡΑΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΘΕΛΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Π.Α.

No comments :

Post a Comment