18/07/2017

Λέσβος: Σοβαρά επεισόδια, ένταση και φωτιές στην Μόρια

Σοβαρές συγκρούσεις, για μια ακόμα φορά, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, ανάμεσα σε πολυάριθμες ομάδες διαμαρτυρόμενων αφρικανών λαθρομεταναστών και δυνάμεων της Αστυνομίας. Παράλληλα -και προφανώς για αντιπερισπασμό- στη βόρεια πλευρά του Κέντρου, σε ελαιοκτήματα στον εξωτερικό χώρο, μπήκαν φωτιές, οι οποίες πήραν γρήγορα διαστάσεις.  Οι λαθρομετανάστες έχουν βάλει φωτιές μέσα και έξω από το Hotspot της Μόριας, ενώ δεν αφήνουν να πλησιάσει κανείς, αλλά ούτε και τα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκεί, αλλά δεν μπορούν να επιχειρήσουν για την κατάσβεση των εστιών της φωτιάς.  Στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς βοηθούν από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ. Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, οι λαθρομετανάστες έχουν κλείσει το δρόμο με κάδους απορριμάτων τους οποίους καίνε, ενώ έχουν προκαλέσει ζημιές σε πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.

Σοβαρός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της νέας εξέγερσης λαθρομεταναστών στο Hotspot της Μόριας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Lesvosnews.gr έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ένας τραυματίας αστυνομικός και ένας λαθρομετανάστης, ενώ έχουν ζητηθεί από το ΕΚΑΒ να σπεύσουν και άλλα ασθενοφόρα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν γίνει ζημιές σε πάνω από 10 αυτοκίνητα, ενώ στη Λέσβο έφτασαν με C-130 ενισχύσεις με άνδρες των ΜΑΤ.

Κατεστάλη τελικά η εξέγερση αφρικανών λαθρομεταναστών στη Μόρια, με παρέμβαση ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, που έκαναν χρήση δακρυγόνων. Έγιναν περισσότερες από 30 συλλήψεις και υπάρχουν τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματισμένοι, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘ'ΑΥΤΟ ΕΙΔΗΣΗ. ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ (ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΦΩΤΙΑ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥΣ) ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΞΙΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΑΤΑΚΑ... "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ".
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ, ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΛΑΘΡΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΜΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΘΡΑΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΧΩΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΘΡΑΙΩΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ; ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ. (ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ)

No comments :

Post a Comment